petak, 27. studenoga 2015.
TKO ŽELI TANJI STRUK – 10 CM U 10 DANA? 2 kašike ovog napitka uz obrok čine čuda!
Ruska travarka, doktorica Irina Stefanovska tvrdi: “Zahvaljujući ovom receptu, grupa žena je uspješno smanjivala obujam struka za 1 centimetar dnevno!”
Ovaj melem eliminira višak masnoće i vode iz tijela, poboljšava funkciju mozga, pamćenje, sluh i vid. Glavni sastojci ovog recepta su svježi hren, med i limun s korom. Blagodati meda i limuna za zdravlje su već dobro poznate, dok hrenu nije posvećeno dovoljno pažnje.
Hren je biljka s višegodišnjim zelenim listovima, bijelim korijenom i oporim okusom. Dolazi s Mediterana i zapadne Azije. U prehrani se najčešće koristi korijen hrena, ali često su vrlo ukusni i mladi listovi biljke.
Zbog svog sastava (vitamin C, kalij, vitamin B1, vitamin B6, željezo, kalcij, vitamin B2, magnezij, fosfor…) hren je izuzetno dobar kao lijek.
Njegova ljekovita svojstva su poznata još iz antičke Grčke. Čak i 1.500 godina prije nove ere ljudi su ga koristili za ublažavanje bolova u leđima.
Neophodan je kao dodatak drugim jelima, posebno u masnoj hrani, jer pomaže kod probave. Hren čisti organizam, poboljšava metabolizam, smanjuje umor, a najviše se preporučuje dijabetičarima. Stimulira reprodukciju i razvoj korisnih bakterija u radu crijeva.
Sok od hrena uništava bakterije koje izazivaju dizenteriju i tuberkulozu, salmonelu, kao i mnoge gljivice. Pospješuje probavu stimulacijom izlučivanja želučanih i crijevnih sokova, žuči i enzima iz pankreasa. Hren stimulira jetru, srce i cirkulaciju, a odličan je diuretik, te pomaže i kod reume.
Svježi korijen rena može se koristiti tijekom cijele godine, ako se pravovremeno stavi u vlažan pijesak ili se čuva u podrumu.
Ako imate veći korijen hrena, možete ga umotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru. Ako želite da hren ostane svjež i nakon tri tjedna, pomiješajte žlicu šećera i 4 žlice limunovog soka ili octa. U dobro zatvorenoj teglici, hren može stajati u hladnjaku 3 tjedna.
Recept za mršavljenje dr Stefanovske:
Sastojci:
– 125 g hrena
– 3 limuna (iz organskog uzgoja)
– 3 žlice meda
Priprema:
U blenderu usitnite hren. Uzmite tri limuna, isjecite ih, izvadite koštice i zajedno s korom ih usitnite blenderom, a potom pomiješajte s hrenom. Nakon toga dodajte tri žlice meda i sve dobro promiješajte. Smjesu držite u zatvorenoj teglici u hladnjaku.
Uzmite jednu žlicu melema dva puta dnevno uz obrok. Ovu smjesu koristite 3 tjedna i vidjet ćete kako se smanjuje obujam vašeg struka.
Večernje navike kojima možete smanjiti nadutost i poboljšati mršavljenje
Izvor: B92
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar