PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 29. studenoga 2015.

SARENI KOLAC! DEKORATIVAN,UKUSAN,JEDNOSTAVAN,STA RECI VISE…

Sastojci 10 soljica brasna 1 prasak za pecivo 5 soljica secera 5 soljica vode 3 soljice ulja 2 kasike kakaa Priprema 1. Brasno, prasak za pecivo i secer pomesati.Dodati vodu i ulje i dobro izmesati, da bude glatka masa, bez grudvica. 2. Podeliti dobijenu masu na dva jednaka dela, i u jedan staviti dve kasike kakaa, a drugo ostaviti kako i jeste. 3. Podmazati tepsiju i sipati testo> u sam centar tepsije sipati malo belog testa(ja sam radila manjom kutlacom, a moze i kasikom, recimo po tri kasike jer sto se manje stavi kolac je sareniji),zatim u istu tacku u belom testu sipati tamno testo i tako sve dok se ne potrosi materijal. 4. Kolac staviti da se pece na 200 stepeni E sad postoje dve varijante 5. Napraviti preliv od 2 soljice vode i isto toliko secera, i preliti vruc kolac vrucim prelivom ili ko ne voli preliv… 6. posuti prah secerom 7. pre pecenja ispecen kolac 8. Sareni kolac priprema 9. Sareni kolac parce-ovog puta sa praskom za pecivo 10. Sareni kolac jos jedna slika Posluživanje Ja nisam trenutno imala prasak za pecivo i u nedostatku istog sam stavila sodu bikarbonu jednu kasicicu,inace sa praskom za pecivo malo vise naraste i bude kompaktniji,al vec smo pola pojeli tako da ocigledno i ova varijnta moze kad kao i ja nemate trenutno prasak za pecivo. Soljica za meru je ona manja za crnu kafu.

Nema komentara:

Objavi komentar