PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 27. studenoga 2015.

DEFINITIVNO NAJLJEPŠA TORTA KOJU SAM RADILA

2 jaja L veličine 100 g maslaca sobne temperature 100 g šećera u prahu 1 vanilin šećer 80 g glatkog brašna 15 g kakaa 1 žličica praška za pecivo 50 g naribane tamne čokolade (barem 50% kakaa) Svijetla krema: 300 g bijele čokolade 125 ml – 1/8 l vrhnja za šlag* 500 g svježeg sira (40%) 375 ml – 3/8 l vrhnja za šlag 2 šlagfixa Tamna krema: 200 g tamne čokolade (minimum 50% kakaa) 125 ml – 1/8 l vrhnja za šlag* 120g svježeg sira (40%) 187,5 ml – 3/16 l vrhnja za šlag 1 šlagfixa Priprema: 1. Kalup za torte promjera 26cm obložiti papirom za pečenje. 2. Pjenasto umutiti maslac sobne temperature sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Umiješati jedan po jedan žumanjak. Pomiješati brašno, prašak za pecivo, kakao i čokoladu. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg. Snijeg i mješavinu brašna, kakaa i čokolade naizmjence dodavati u tijesto. 3. Smjesu izliti u kalup za torte, te poravnati. Zagrijati pećnicu i peći oko 25 minuta na 180°C. Biskvit ostaviti da se hladi u kalupu. 4. Kad se biskvit ohladio, izvaditi ga iz kalupa i prerezati na pola. Jednu polovicu biskvita (rezana strana prema gore) položiti na tanjur za torte. Obložiti ga kalupom za torte promjera 26cm koji ste obložili trakom papira za pečenje (82cm x 6). 5. Natrgati bijelu čokoladu i sa vrhnjem za šlag* je otopiti na pari i prohladiti. Sir pjenjačom umiješati u otopljenu čokoladu. Ostatak šlaga čvrsto izmiksati sa šlagfixom, dodati smjesi od sira i staviti na hlađenje 6. Natrgati tamnu čokoladu i sa vrhnjem za šlag* je otopiti na pari i prohladiti. Sir pjenjačom umiješati u otopljenu čokoladu. Ostatak šlaga čvrsto izmiksati sa šlagfixom, dodati smjesi od sira i staviti na hlađenje 7. Polovinu bijele kreme i cijelu tamnu kremu staviti u vrećice za ukrašavanje s ravnim nastavkom (10mm promjer). 8. Tamnom kremom napraviti krug uz rub obruča. Zatim uz taj krug napraviti krug svijetlom kremom. Naizmjence raditi krugove tamnom i svijetlom kremom dok se ne pokrije kompletan biskvit. 9. Za drugi sloj kreme ponoviti isti postupak, početi s vanjske strane prema centru biskvita i iznad tamne kreme raditi krug svijetlom kremom, a iznad svijetle kreme raditi krug tamnom kremom, dok se ne napravi drugi sloj kreme. Prekriti drugom polovicom biskvita. 10. Ostatak svijetle kreme staviti u vrećicu za ukrašavanje, pa po torti raditi male točkice. Tortu preko noći staviti da se ohladi. Ujutro skinuti obruč i odlijepiti papirnu traku. Rub torte ukrasiti čokoladnim srcima ili čokoladnom ogradicom.

Nema komentara:

Objavi komentar