nedjelja, 29. studenoga 2015.
ĐAVOLSKI DOBRI CUPCAKE'S BY MARTHA STEWART
Cupcake's su jedni od najomiljenih poslasticama među najmlađima. Ni mi stariji ne ostajemo ravnodušni. Posebno ako su ovako đavolski dobri :). Do sada sam probala nekoliko recepata za ove đakonije ali ovaj, po uzoru na Marthu Stewart, je neuporedivo najlepši i najukusniji. Toliko su fini i sočni da se i najzahtevniji degustatori oduševe. Ovo je definitvno onaj recept koji će vam svi tražiti. Obavezno probajte! :D
Pre recepta moram da napomenem da sam ja mere smanjila troduplo jer u originalu dobijete 36 mafina.
SASTOJCI :
Za mafine :
(odnosi se na šolju od 250 ml)
2 jaja manja ili jedno veće,
1 šolja šećera,
1 šolja brašna,
1/3 šolje kisele pavlake,
1/4 šolje kakaa,
1/4 šolje vruće vode (oko 60ml),
125g maslaca,
1 vanilin šećer,
kašičica praška za pecivo,
1 kašičica sode bikarbone,
prstohvat soli.
Za čokoladni krem :
200 ml slatke pavlake (vrhnje za šlag),
150g čokolade za kuvanje sa velikim postotkom kakaa,
20g meda.
PRIPREMA :
Uključite rernu na 180 C.
Maslac pomešajte sa šećerom i vanilinim šećerom i otopite ga na šporetu na srednjoj tempertauri uz povremeno mešanje. Na kraju ćete dobiti smesu koja liči na puding od vanile.
Mutite margarin oko 5 minuta da se prohladi.
Kakao pomešajte sa vrućom vodom.
Dodajte jedno po jedno jaje u smesu sa margarinom.
Zatim dodajte kakao.
Brašno pomešajte sa soda bikarbonom, praškom za pecivo i dodajte prstohvat soli.
Smanjite brzinu na mikseru u u nekoliko navrata dodajte brašno.
Na kraju dodajte kiselu pavlaku.
U kalup za mafine stavite papirne korpice i sipajte smesu toliko da ostane jedna trećina prazna.
Pecite mafine dvadeset minuta.
Izvadite ih iz kalupa i ohladite 15 minuta pre stavljanja krema.
Ganache krem spremite 2~3h pre mafina da bi se lepo ohladio i stegao.
Slatku pavlaku i med zagrejte do vrenja.
Prelijte je preko kockica čokolade i ostavite 5 minuta da se čokolada rastopi.
Promešajte i stavite u frižider da se ohladi i stegne.
Smesu stavite u špric i dekorišite mafine.
Po želji ih možete i puniti ovim kremom.
Prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar