PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 27. studenoga 2015.

Sladoledna Schwarzwald torta

Sastojci 6 osoba; Podloga od keksa; 20 dag Petit keksa; 3 jušne žlice šećera; 2 jušne žlice vode; 5 dag čokolade za kuhanje; 2 žlice maslaca; Sladoled od vrhnja; 3 dl vrhnja za šlag; 1,5 dl kiselog vrhnja; 2 paketića Bourbon vanilin šećera; 10 dag šećera u prahu; Sladoled od čokolade; 3 dl vrhnja za šlag; 0,5 dl mlijeka; 5 dag čokolade za kuhanje; 10 dag šećera u prahu; 1 mala žlica ruma; Dodatak 3 žlice pekmeza ili džema od višanja; 2 dl vrhnja za šlag naribana čokolada par višanja Priprema Za početak pripremite dvije jednake, šire plastične posude i obložite ih prozirnom folijom. 1. Sladoled od vrhnja Istucite vrhnje za šlag u čvrsti šlag. 2. Kiselo vrhnje dobro izmiješajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. 3. Pažljivo žlicom u kiselo vrhnje umiješajte šlag i ujednačite smjesu. 4. Smjesu pretresite u jednu od posuda i stavite u zamrzivač 5. Sladoled od čokolade Rastopite na pari čokoladu za kuhanje s mlijekom i šećerom u prahu. Ostavite da se ohladi. Dodajte rum. Povremeno promiješajte da ostane kremasto. 6. Vrhnje za šlag istucite u čvrsti šlag, pa dodajte miješajući žlicom ohlađenoj čokoladnoj smjesi. Ujednačite smjesu i pretresite u drugu posudu, pa i nju stavite u zamrzivač. Sladoledi se trebaju dobro rashladiti i očvrsnuti prije slaganja torte, pa neka stoje u zamrzivaču barem 4-5 sati. 7. Podloga od keksa Kekse sameljite. 8. Od vode i šećera ukuhajte sirup pa u njemu rastopite čokoladu i maslac. 9. Čokoladni sirup dodajte u kekse i dobro promiješajte. 10. Smjesu podijelite na pola. Svaku polovicu na komadu folije oblikujte u “kore” prema veličini kalupa u kojem ćete složiti tortu. Neka se ohlade prije slaganja torte 11. Torta Kalup za tortu obložite prozirnom folijom. Žlicom najprije u kalup pažljivo natisnite čokoladni sladoled. Na sladoled nanesite sloj od 3 žlice džema ili pekmeza od višanja, te stavite jednu koru od keksa. Zatim na to pažljivo natisnite sladoled od vrhnja i prekrijte drugom korom. Lagano pritisnite da se svi slojevi lijepo spoje. Kalup stavite u zamrzivač neka stoji još najmanje 2-3 sata. Nakon toga tortu pretresite na tanjur (po mogućnosti plastična podloga za tortu da se može ostatak vratiti u zamrzivač!), uklonite foliju, ukrasite čvrstim šlagom i ribanom čokoladom, a po želji i ponekom višnjom. 12. Varijante Umjesto običnog sladoleda od vrhnja kako stoji u receptu, možete upotrijebiti sladoled od višanja s vrhnjem, a čokoladni sladoled iz recepta možete zamijeniti mliječnim kakao sladoledom i poigrati se s redoslijedom slaganja

Nema komentara:

Objavi komentar