PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

ponedjeljak, 30. studenoga 2015.

Kesten štangle

Sastojci 750 g kesten pirea 100 g šećera u prahu 15 ml ruma 125 g margarina 100 g čokolade 10 g margarina 30 ml vode 20 celih polutki oraha Priprema Umutiti u činiji penasto margarin, dodati kesten pire, šećer u prahu i rum. Masu dobro umutiti i rasporediti u tepsiju tako da masa bude debljine jednog cantimetra. Rastopiti čokoladu sa margarinom i vodom. Preliti glazuru preko kesten mase i poređati polutke oraha. Ohladiti, iseći štangle i servirati. Od minerala, kesten sadrži kalijum, fosfor, kalcijum, magnezijum, sumpor, gvožđe, bakar i mangan. S obzirom na to da je kesten bogat kalijumom, a siromašan natrijumom, preporučuje se u ishrani bolesnika s bubrežnim i kardiovaskularnim oboljenjima.

Nema komentara:

Objavi komentar