ponedjeljak, 30. studenoga 2015.
Kesten štangle
Sastojci
750 g kesten pirea
100 g šećera u prahu
15 ml ruma
125 g margarina
100 g čokolade
10 g margarina
30 ml vode
20 celih polutki oraha
Priprema
Umutiti u činiji penasto margarin, dodati kesten pire, šećer u prahu i rum. Masu dobro umutiti i rasporediti u tepsiju tako da masa bude debljine jednog cantimetra. Rastopiti čokoladu sa margarinom i vodom. Preliti glazuru preko kesten mase i poređati polutke oraha. Ohladiti, iseći štangle i servirati.
Od minerala, kesten sadrži kalijum, fosfor, kalcijum, magnezijum, sumpor, gvožđe, bakar i mangan. S obzirom na to da je kesten bogat kalijumom, a siromašan natrijumom, preporučuje se u ishrani bolesnika s bubrežnim i kardiovaskularnim oboljenjima.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar