PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

ponedjeljak, 30. studenoga 2015.

SNJEŽNA ŠARLOT! ZA 10-TKU JE!

SASTOJCI Biskvit 3 jaja 4 žlice šećera 4 žlice brašna prstohvat soli 2 čajne žličice ekstrakta vanilije KREMA 7 jaja 5 vrećica želatine 4 žlice brašna 1 litra mlijeka 16 žlica šećera 2 žlice kakaa 1/2 l vrhnja za šlag 2 čajne žličice ekstrakta vanilije PRIPREMA Izmješajte pjenasto žumanjke sa šećerom, soli, vanilijom, te postepeno dodajte brašno. Dodajte snijeg i lagano izmješajte. Stavite smjesu u namazanu i brašnom posutu tepsiju veličine 20x30. Pecite na 170 stupnjeva oko 15 min. Krema Izmješajte žumanjke sa 4 žlice šećera i 4 žlice brašna. Želatinu rastopite u 3 dcl mlijeka i ostavite da nabubri. Ostatak mlijeka dodajte u smjesu sa žumanjcima i kuhajte dok se ne zgusne cijelo vrijeme mješajući pazeći da vam ne zagori. Kremu prebacite u drugu posudu da vam se brže ohladi i u mlaku smjesu dodajte želatinu i mješajte dok se ne rastopi. Istucite bjelanjke u snijeg sa 8 žlica šećera. Istucite vrhnje za šlag sa 4 žlice šećera. Snijeg i tučeni šlag dodajte u smjesu sa žumanjcima i želatinom i lagano izmješajte. Podjelite kremu u dvije posude. U jedan dio dodajte kakao i lagano izmješajte. Stavite obje smjesu na 15 min. u frižider. Kad izvadite iz frižidera svaku smjesu malo samo promješajte da se izjednači. Stavljajte u tepsiju kombinirajući boje. Ja sam stavila otprilike u tri sloja, s time da sam na bijeli dio stavljala crni i obrnuto.

Nema komentara:

Objavi komentar