PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

ponedjeljak, 30. studenoga 2015.

POHANA PARMEZAN PILETINA

SASTOJCI • 600 g pilećeg bijelog mesa • 50 g svježe ribanog parmezana • 3 jaja • 4 velike žlice mlijeka • 3-4 velike žlice oštrog brašna • Vegete Twist za piletinu • ulje za prženje • sol, biber po potrebi PRIPREMA 1. Pileće bijelo meso vodoravno prerežite da dobijete šnicle srednje debljine, ja sam 2 debela bijela mesa po dva puta prerezala da dobijem ukupno 6 šnicli. Začinite ih s Vegetom Twist za piletinu. 2. Umutite jaja, dodajte mlijeko, soli i bibera te naribajte parmezan, sjedinite vilicom. U plići tanjur stavite brašno pa šnicle prvo stavite u njega, a zatim u smjesu jaja i parmezana. 3. Pržite u zagrijanom ulju sa svake strane po 3-5 minuta na srednje jakoj vatri. Na kuhinjskim papirnatim ručnicima ocijedite od viška masnoće. Posluživanje Recept je sa stranice Lecker.de uz manje izmjene.

Nema komentara:

Objavi komentar