PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

ponedjeljak, 30. studenoga 2015.

STRACCIATELLINA:)) OSVJEŽAVAJUĆA, LAGANA, S KREMOM BEZ ŠEĆERA KOJA SE TOPI U USTIMA….

Sastojci Za biskvit: 3 jaja 60 g šećera 60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka ½ vrećice Praška za pecivo Dolcela 20 g kakaa Za kremu: 2 vrećice Želatine Dolcela 10 žlica vode 500 ml vrhnja za šlag 2 Vanilin šećer Dolcela 2 Šlagfixa Dolcela 500 ml jogurta (običnog, od vanilije ili od stracciatelle) 200 g grubo naribane tamne čokolade (ili 100 g za jogurt od stracciatelle) Za glazuru: 1 žlica maslaca 2 žlice vode 2 žlice kakaa 70 g šećera u prahu Priprema 1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno s praškom za pecivo i kakao te sve dobro promiješajte. 2. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg pa ga kuhačom lagano umiješajte u smjesu od jaja i izlijte u kalup za torte (ø24 cm). Pecite oko 10 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C. 3. Biskvit ostavite da se potpuno ohladi, maknite dno kalupa za torte, a obruč stavite na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu. 4. Za kremu natopite želatinu s 10 žlica vode. Ostavite da nabubri i za to vrijeme istucite vrhnje s vanilin šećerom i šlagfixom. 5. Želatinu otopite na laganoj vatri i umiješajte je u jogurt. 6. Ako imate jogurt od stracciatelle, umiješajte samo 100 grama grubo ribane čokolade, a ako imate onaj od vanilije ili obični jogurt, umiješajte 200 g grubo ribane ili narezane čokolade i sve lagano promiješajte. 7. Smjesu izlijte na biskvit oko kojeg ste stavili obruč i ostavite da se stisne preko noći u kalupu, a može i 4 do 5 sati u hladnjaku. 8. Za glazuru zagrijte maslac s 2 žlice vode. Kad zakipi, maknite s vatre i dodajte kakao i šećer pa miješajte dok glazura ne postane glatka. 9. Ostavite da se glazura ohladi i prelijte ju po torti. Posluživanje Tortu ukrasite po želji, dobro ohladite i poslužite. Savjet Umjesto glazure, tortu možete samo posuti sitno naribanom čokoladom po cijeloj površini. Također možete staviti i oboje.

Nema komentara:

Objavi komentar