PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

ponedjeljak, 30. studenoga 2015.

JASTUČIĆI! RIJEČJU.. ODUŠEVLJENA :)

Sastojci Biskvit: 5 jaja 220 g brašna 180 g šećera 1 žličica praška za pecivo 125 ml ulja 3 žlice kakaa 125 ml vode Krema: 500 g svježeg kravljeg sira 1 vrećica pudinga od vanilije (prašak) 100 g šećera u prahu Priprema Biskvit: 1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto miksati sa 90 g šećera, miksajući dodati vodu i ulje. 2. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg te dodati ostatak šećera (90g) i dobro izmiksati. Drvenom kašikom bjelanjke lagano umiješati u smjesu od žumanjaka. 3. Brašno, prašak za pečenje i kakao izmiješati i dodati u smjesu od jaja i sve nježno promiješati. 4. Kalup nauljiti ili obložiti papirom za pečenje, položiti bisvkit i izgladiti površinu. Priprema kreme: 1. U zdjelu staviti kravlji sir, puding od vanilije i šećer te sve izmiksati u glatku kremu. 2. Uzmite tuljac za ukrašavanje torti ili vrećicu (kojoj će te odrezati vrh) napunite kremom i pravite na biskvitu kvadratiće od sira. 3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva od 30 - 35min.

Nema komentara:

Objavi komentar