ponedjeljak, 30. studenoga 2015.
Čokoladni keksi
Sastojci
350 g brašna
50 g čokolade u prahu
80 g putera
1 jaje
vanil-šećer
150 g smeđeg šećera
30 g celog kikirikija
50 ml obranog mleka - po potrebi
Priprema
U činji umutiti puter sa smeđim šećerom. Dodati jaje, vanil-šećer, mleko, brašno, čokoladu u prahu i prašak za pecivo. Po potrebi dodati mleko. Od smese napraviti kuglice i poređati u tepsiju obloženu papirom za pečenje. U svaku kuglicu utisnuti po ceo kikiriki i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, 20 minuta.
Osobe koje pažljivo uklope ove čokoladne keksiće u ukupni dnevni nutritivni i energetski unos, tako da on tokom dana ne prelazi potrebe organizma, mogu uživati u ovoj poslastici.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar