PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 29. studenoga 2015.

SVI POLUDJELI ZA OVIM PALAČINKAMA: Bez šećera, a najfinije na svijetu

Evo jednog posebnog punjenja koji, iako bez šećera, može postati ozbiljna konkurencija namazu koji ste do sada obožavali! Sastojci: – 180 g lješnjaka (tostiranih) – 100 ml mlijeka – 40 g maslaca – šaka grožđica (po želji) – malo čokolade za kuhanje Priprema: Grožđice prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekšaju. Lješnjake stavite u kalup za tortu i pecite u pećnici 10 minuta na 180 stupnjeva. Potom ih istresite na kuhinjsku krpu, presavijte je i ‘rolajte’ lješnjake preko krpe da im se skinu ljuske. Oguljene i tostirane lješnjake sameljite, pa ih prelijte kipućim mlijekom i dodajte maslac, pa sve izmiješajte. Omekšane grožđice sameljite u multipraktiku i dodajte ih u lješnjake prelivene mlijekom. Sve dobro izmiješajte i namaz za punjenje palačinki je gotovo! Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuhanje.

Nema komentara:

Objavi komentar