PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 27. studenoga 2015.

DOMAĆE MEDENO SRCE – MMM CIJELA KUĆA MI MIRIŠE NA MEDENJAKE..MJERA JE NA ČAŠE ZBOG LAKŠE PRIPREME!

Ako kolačiće izrežete modlicama u obliku srca i obložite čokoladom, ovo definitivno postaje ‘polusitni’ kolač koji bez imalo razmišljanja trebate uvrstiti na ovogodišnju listu svojih božićnih kolača. Potrebno: (mjera je čaša od 2 dl) 1,5 čaša brašna 1 čaša šećera 1,5 čaša mlijeka 3 žlice ulja 5 žlica pekmeza od marelice 1 žlica sode bikarbone 1 žlica Tradicionalnih dodataka za medenjake Dr. Oetker Za premaz: 5 žlica pekmeza od marelice + 10 dkg naribane čokolade za kuhanje Za glazuru: 15 dkg tamne čokolade + 3 žlice ulja Priprema: Pomiješati u posudi sve suhe sastojke pa postepeno uz miksanje uliti mlijeko, ulje i pekmez. Dobivenu biskvitnu smjesu koja bi trebala prilično rijetka izliti u mjernu posudu radi lakšeg odvajanja na dva jednaka dijela. Trebali biste dobiti cca. 8 dl smjese. U namašćen i pobrašnjen lim izliti polovicu smjese pa peći u pećnici na 175°C 15 minuta. Izvaditi iz pećnice pa odmah pažljivo premazati pekmezom i posipati ravnomjerno naribanom čokoladom. Izliti po tome drugi dio smjese pa vratiti u pećnicu i nastaviti peći još 30 min. Pečeni kolač prohladiti, rezati kalupićem u obliku srca, umakati u čokoladnu glazuru i pustiti da se stvrdne. Ostatke nakon rezanja srca iskoristite tako da ih natrgate na sitne komadiće, polijete sa dvije žlice ruma pa radite male kuglice vlažnim rukama, uvaljate ih u čokoladu i po želji ukrasite

Nema komentara:

Objavi komentar