petak, 27. studenoga 2015.
Pileći sataraš
Sastojci 5 osoba
Dkg. 50 Pilećih prsica
Kom. 1 veća glavica luka
Kom. 2 Zelene paprike
Kom. 4 Paradajza
Kom. 2 Mrkve
dkg 10 Celera
Kom. 1 Korjen peršina sa listovima
Kom. 1 Tikvica
Šalica 1 Riže
Kom. 1 Konzerva "Pelata"
Žličica 1 Soli
Žličica 0,5 Crvene ljute paprike
Žličica 0,3 Bibera
Dcl 1 maslinovog ulja
Priprema
1.
Na maslinjaku ispeći na kockice izrezana pileća prsa, dok ne požute, a zatim ih izvaditi van, te na istom ulju propržiti luk, papriku, paradajz, mrkvicu, celer peršin
2.
korjen (sve sitno isjeckano), te dodati sol, papriku i biber, dinstati još 7-8 minuta, te dodati izmiksanu “Pelatu” i piletinu. dinstati još cca 7-8 minuta. Zatim ubaciti skuhanu i ispranu rižu, pustiti još par minuta da se riža “usafta”, te na kraju ubaciti sitno sjeckano lišće peršina. Poslužiti uz najbolje zelenu salatu.
Posluživanje
Jelo je relativno jeftino, ukusno i izdašno, ovakovih kao na slici ima 5 porcija.
Ako netko voli u satarašu neku od namirnica (luk,paradajz,paprika) više, može povećati količinu, a možete dodati i patliđana, ali ne previše.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar