PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 27. studenoga 2015.

Pileći sataraš

Sastojci 5 osoba Dkg. 50 Pilećih prsica Kom. 1 veća glavica luka Kom. 2 Zelene paprike Kom. 4 Paradajza Kom. 2 Mrkve dkg 10 Celera Kom. 1 Korjen peršina sa listovima Kom. 1 Tikvica Šalica 1 Riže Kom. 1 Konzerva "Pelata" Žličica 1 Soli Žličica 0,5 Crvene ljute paprike Žličica 0,3 Bibera Dcl 1 maslinovog ulja Priprema 1. Na maslinjaku ispeći na kockice izrezana pileća prsa, dok ne požute, a zatim ih izvaditi van, te na istom ulju propržiti luk, papriku, paradajz, mrkvicu, celer peršin 2. korjen (sve sitno isjeckano), te dodati sol, papriku i biber, dinstati još 7-8 minuta, te dodati izmiksanu “Pelatu” i piletinu. dinstati još cca 7-8 minuta. Zatim ubaciti skuhanu i ispranu rižu, pustiti još par minuta da se riža “usafta”, te na kraju ubaciti sitno sjeckano lišće peršina. Poslužiti uz najbolje zelenu salatu. Posluživanje Jelo je relativno jeftino, ukusno i izdašno, ovakovih kao na slici ima 5 porcija. Ako netko voli u satarašu neku od namirnica (luk,paradajz,paprika) više, može povećati količinu, a možete dodati i patliđana, ali ne previše.

Nema komentara:

Objavi komentar