petak, 27. studenoga 2015.
Junetina sa krompirom iz pećnice
Sastojci 4 osobe
300 gr junetine
1 luk
1 cehno bijelog luka
3-4 krompira
3 kasike maslinovog ulja
1 kasika pirea od paprike ili paradajz pirea
vegeta, so, biber, crvena paprika, krupno mljevena chilli paprika, kim
1 kasika putera
pola case vode
Priprema
1.
Meso isjeceno na trake istresti u tavu i na srednjoj vatri pirjati dok ne upije svu svoju vodu. Zatim mu dodati puter, luk isjecen na sitne kockice i isitnjen bijeli luk. Pirjati na srednjoj vatri dok luk ne omekne.
2.
Krompir oguliti, isjeci ga u obliku jabuke, i dodati ga u dublju posudu. U manjoj posudi dodati vodu, pire od paprike (ili paradajz pire), ulje i zacine. Sve dobro izmijesati i izliti na krompir. Krompir dobro natrljati smjesom.
3.
U vatrostalnoj posudi rasporediti meso na dno. Odozgo poredati krompir i izliti i umak sa zacinima preko krompira. Staviti foliju i peci na 180C pola sata, a zatim maknuti foliju i peci jos oko pola sata da se krompir fino zapece.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar