PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 27. studenoga 2015.

Junetina sa krompirom iz pećnice

Sastojci 4 osobe 300 gr junetine 1 luk 1 cehno bijelog luka 3-4 krompira 3 kasike maslinovog ulja 1 kasika pirea od paprike ili paradajz pirea vegeta, so, biber, crvena paprika, krupno mljevena chilli paprika, kim 1 kasika putera pola case vode Priprema 1. Meso isjeceno na trake istresti u tavu i na srednjoj vatri pirjati dok ne upije svu svoju vodu. Zatim mu dodati puter, luk isjecen na sitne kockice i isitnjen bijeli luk. Pirjati na srednjoj vatri dok luk ne omekne. 2. Krompir oguliti, isjeci ga u obliku jabuke, i dodati ga u dublju posudu. U manjoj posudi dodati vodu, pire od paprike (ili paradajz pire), ulje i zacine. Sve dobro izmijesati i izliti na krompir. Krompir dobro natrljati smjesom. 3. U vatrostalnoj posudi rasporediti meso na dno. Odozgo poredati krompir i izliti i umak sa zacinima preko krompira. Staviti foliju i peci na 180C pola sata, a zatim maknuti foliju i peci jos oko pola sata da se krompir fino zapece.

Nema komentara:

Objavi komentar