PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 19. veljače 2016.

VIENNA TORTA

Sastojci:
200 gr čokolade
50 gr pečena seckana lešnika
300 gr šlaga u prahu
3,5 dcl mleka
1 čaša (180 gr) kisele pavlake
Priprema:
Od papira za pečenje iseći 4 dela veličine 10 x 30 cm. Istopiti 200 gr čokolade i ravnomerno premazati sva 4 dela papira i posuti sa 50 gr pečena seckana lešnika. Ostaviti da se stegne.
Umutiti 200 gr šlag krema u prahu sa 2 dcl mleka i dodati 1 čašu kisele pavlake. Uzeti kalup veličine 10 x 30 cm a dubine 8 cm. Kalup obložiti sa najlon kesom za zamrzivač krajevi da padaju preko ruba kalupa. Umućeni šlag podeliti na 4 dela.
U kalup prvo staviti šlag pa čokoladu koja se stegla na papiru, čokolada da dodje do šlaga a gore papir koji lagano odlepimo od čokolade. Opet staviti šlag pa čokoladu. Da bude 4 reda šlaga i 4 reda čokolade. Na vrhu da bude čokolada. Ostaviti u zamrzivač da se dobro ohladi.
Izvaditi iz zamrzivača istresti na tacnu i odlepiti najlon kesu. Umutiti 100 gr šlaga sa 1,5 dcl mleka i ukrasiti sladoled. Ostaviti da prenoći u zamrzivaču. Seći parčad toplim nožem.
Prijatno!
Izvor: tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar