Pre svega pripremite preliv od višanjana da bi se lepo ohladio.
Kuvajte zaleđene višnje sa šećerom i 50ml vode dok se voće ne odledi i šećer ne rastopi, oko desetak minuta.
Jednu kesicu želatina pomešajte sa 4 kašike vode i ostavite ga da nabubri.
Kada ste sklonili voće sa ringle zagrejte želatin dok se rastopi.
Pomešajte voćni preliv sa želatinom i ostavite ga da se ohladi.
Od mlevene plazme, putera i soka od narandže umesite koru za cheesecake.
Izravnjajte koru u kalupu od 26cm i ostavite je u frižideru dok spremate fil.
Krem sir umutite sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom.
Slatku pavlaku posebno umutite i sjedinite je sa kem sirom.
Postupak sa želatinom ponovite i pomešajte ga sa filom.
Raporedite fil preko kore, zatim preko fila premažite voćni preliv.
Ostavite cheesecake u frižideru preko noći da se stegne.
CHEESECAKE SA VIŠNJAMA
marlboro | 21/01/2016 | Deserti, Kolaci, Slatka jela | Nema komentara
Post Views: 2.750
cheesecake sa visnjama
sastojci za čizkejk
Pre svega pripremite preliv od višanjana da bi se lepo ohladio.
Kuvajte zaleđene višnje sa šećerom i 50ml vode dok se voće ne odledi i šećer ne rastopi, oko desetak minuta.
Jednu kesicu želatina pomešajte sa 4 kašike vode i ostavite ga da nabubri.
Kada ste sklonili voće sa ringle zagrejte želatin dok se rastopi.
Pomešajte voćni preliv sa želatinom i ostavite ga da se ohladi.
Od mlevene plazme, putera i soka od narandže umesite koru za cheesecake.
Izravnjajte koru u kalupu od 26cm i ostavite je u frižideru dok spremate fil.
Krem sir umutite sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom.
Slatku pavlaku posebno umutite i sjedinite je sa kem sirom.
Postupak sa želatinom ponovite i pomešajte ga sa filom.
Raporedite fil preko kore, zatim preko fila premažite voćni preliv.
Ostavite cheesecake u frižideru preko noći da se stegne.
Pogledajte i video uputstvo! :)
Autor: Milica Božić
Nema komentara:
Objavi komentar