ZA TESTO
170gr omekšalog putera
220gr krem sira
250gr brašna
1/4 kašičice soli
ZA FIL
100gr mlevenih oraha
3 kašike otopljenog putera
50gr šećera
1 kašičica cimeta
170gr sitno seckane čokolade
3 kašike meda
ZA PREMAZIVANJE
1 žumance
PRIPREMA
Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti ga u frižideru na minimum 5 sati.
Ohlađeno testo podeliti na pola.Jedan deo razvući u podmazan pleh 20×30cm, staviti fil, pa poklopiti drugim delom testa.
Za fil pomešati čokoladu, orahe, cimet,šećer, med i otopljeni puter.
Premazati gornju koru žumancetom umućenim sa vodom i posuti krupnim šećerom.
Peći na 200C da blago porumeni.
Još jednom
http://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar