Sastojci: Količina:
•keks napolitanke 100 gr
•zelatin 2 kesice
•voda 300 ml
•slag 200 gr
•mleveni keks 100 gr
•1 kasika nesquik
•mleko 300 ml
Uputstvo za pripremu:
Staviti želatin u malo vode da nabubri. Za to vreme sipati mleko u šerpicu, pa ga staviti na ringlu da se zagreva. Kad se mleko ugrejalo skloniti sa ringle pa umešati želatin. Mešati dok se želatin ne istopi. Ostaviti da se skroz ohladi a onda ga staviti u frižider oko 2 sata da se skroz stegne. Šlag umutiti sa vodom, pa dodati stegnuti želatin. Mutiti mikserom dok se sve lepo ne sjedini.
Smesu podeliti na tri dela. Pripremiti duguljasti kalup za kolace. Napolitanke samleti u super secku. U prvi deo fila umešati mlevene napolitanke, pa ga rasporediti na dno kalupa. U drugi deo dodati kašiku nesquika, pa staviti preko prvog dela i u treći deo fila umešati keks. Njega staviti preko drugog dela. Ostaviti u frižider 3-4 sata da se dobro stegne. Zatim torticu prevrnuti iz kalupa na tacnu za serviranje. Zatim torticu prevrnuti na tacnu za posluživanje.
Izvor: zena.blic.rs
Nema komentara:
Objavi komentar