PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 19. veljače 2016.

LJUTA KRILCA: PILETINA ZA PRAVE GURMANE

10-15 pilećih krilca,
1 glavica luka,
malo ulja,
2 kašike vode,
1 kašika octa,
1 kašika smeđeg šećera,
5-6 kašika ljutog sosa,
malo mljevene ljute paprike,
malo mljevene slatke paprike,
so,
biber,
peršun
Priprema:
Krilca presijecite, pospite sa malo soli, bibera i peršuna pa izmiješajte.
Luk propržite na malo ulja. Luku dodajte vodu i ocat. Zatim dodajte smeđi šećer, promiješajte i prokuhajte.
Dodajte ljuti sos i mljevenu paprike, ljutu i slatku.
U sos dodajte piletinu, izmiješajte, poklopite tavu i dinstajte oko 10 minuta.
Maknite poklopac, tavu stavite u peć i pecite oko 20 minuta na 200 °C.
Kada je gotovo, izvadite iz pećnice, promiješajte, prohladite i poslužite

Nema komentara:

Objavi komentar