Ovaj recept je opet i opet naslijeđen od moje mame, na njemu se ništa, baš ništa nije mjenjalo. Ostalo je ime, izgled, okusi i kao takav traje u našoj obitelji, peku ga već i moje kćeri, a tako se dugo održao samo zato što je kako bi moj suprug rekao neuništivo dobar.
SASTOJCI:
Biskvit
– 8 bjelanjaka
– 8 žlica šećera
– 25 dag mljevenih ili sjeckanih oraha
– 3 žlice brašna
– 1 žlica kakaa
Fil
– 8 žumanjaka
– 10 žlica šećera
– 1 vanilija
– 20 dag maslaca
– 20 dag čokolade za kuhanje
PRIPREMA:
Bjelanjke ulupati u čvrst snijeg, dodati šećer i još dobro istući
Kad je snijeg čvrst dodati mljevene orahe, brašno i kakao te lagano promiješati
Peći u zagrijanoj pećnici na 200 st.
Fil
Žumanjke, šećer i vaniliju dobro umutiti i na pari skuhati u gustu kremu
Kad je krema dovoljno gusta ohladiti i u nju dodati umućeni maslac
Kolač preliti glazurom od čokolade
Izvor: coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar