SASTOJCI
250 g meda
250 g šećera
2 žlice maslaca
2 žlice soak od naranče
600 g brašna
1 žlica začina za medenjake
100 g mljevenih badema
2 žlice kakaa
1 vrećica praška za pecivo
250 g želea od ribizla
200 g sirove marcipan smjese
125 g šećera u prahu
8 žlica vode
200 g čokolade za kuverturu
PRIPREMA
Vrijeme pripreme:
90 min
Težina:
Srednje zahtjevno
Zagrijte med, dodajte maslac i šećer. Miješajte dok se šećer ne rastopi. Malo ohladite te dodajte sok. Prašak za pecivo otopite u vodi te također dodajte smjesi.
Preko dobivene smjese prosijte brašno, začine, bademe, kakao te miješajte.
3
Smjesu stavite u lim. Debljina smjese bi trebala biti oko 1 cm.
pecite na 175°C, 20-25 min. Ohladite te prepolovite – bit će vam lakše prerezati tijesto na pola. Tijesto po želji možete natopiti smjesom ruma, vode i šećera, kako bi bilo sočnije.
Premažite želeom od ribizla (ili malina).
Marcipan umijesite sa šećerom u prahu. Razvaljajte na površini posutoj šećerom u prahu do debljine 0.5 cm. Marcipanom prekrijte žele te na kraju preostalim tijestom.
Režite na kocke cca 3 cm. Svaku kocku umočite u kuverturu od čokolade ili ako želite ubrzati postupak, samo prelijte čokoladom te režite na kocke
http://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar