PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 19. veljače 2016.

OKOMITA ČOKOLADNO-BIJELA TORTA

SASTOJCI




BISKVIT:

 100 g čokolade
 120 g margarin
 6 jaja
 120 g šećera
 2 vanilin šećera
 150 g brašna
 1 prašak za pecivo
 prstohvat soli
 navršak noža mljevenog cimeta
 navršak noža mljevenih klinčića
 50 ml ulja
BIJELA KREMA:

 500 ml vrhnja za šlag
 300 g bijele čokolade
 150 g maslaca
 3 kremfixa
SMEĐA KREMA:

 1 l mlijeka
 150 g šećera
 3 pudinga od čokolade
 100 g maslaca
ZA UKRAŠAVANJE:

 2-3 dl vrhnja za šlag
PRIPREMA
Tijesto:


Prosijte u posudu brašno, prašak za pecivo, klinčiće i cimet, te dodajte sol.
Čokoladu otopite na pari, kratko ohladite i dodajte margarin.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka, pa žumanjke dobro izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Bjelanjke stucite u snijeg.
Polako u taj snijeg dodavajte žumanjke miješajući najmanjom brzinom (ako želite možete miješati i ručno, ali nema potrebe), zatim dodajte naizmjenično suhe sastojke (brašno i ostalo), čokoladu s margarinom i ulje.
Dno okruglog kalupa za torte (promjera 26 cm) obložite papirom za pečenje ili namastite i pobrašnite, pa u njega ulijte mali dio smjese, visine 1 cm. Ostatak smjese ulijte u veliki lim od pećnice (također obložen papirom za pečenje) pa pecite oba biskvita 20 minuta na 180°C.
(Ja ovaj put nisam pekla okrugli biskvit, jer sam se žurila, ali puno je lakše vaditi komade torte kad je dolje podloga od biskvita.)
Kad je gotovo, izvaditi okrugli biskvit iz kalupa, ukloniti papir, vratiti biskvit u kalup.
Biskvit iz velikog lima narezati na trake visine kalupa (trebalo bi biti 5 traka), pa poškropiti mlijekom. Trake slagati u krug (ne pregusto), da se dobije otprilike 4 sloja do sredine. Početi slagati od vanjskog ruba uz obruč kalupa, pa ići prema sredini.
Bijela krema:

Vrhnje za šlag zakuhati (ne izraditi u šlag), skinuti s vatre pa dodati naribanu bijelu čokoladu.
Prohladiti. U mlako dodati maslac i kremfix.
Polako sipati smjesu između biskvita da se dobije donji bijeli sloj.
Smeđa krema:

Skuhati puding sa šećerom u litri mlijeka.
Ohladiti. Dok se puding hladi često ga miješati mikserom da se ne stvori kožica.
U mlako dodati maslac.
Tu kremu žlicom polako stavljati na bijelu kremu između biskvita, dok se ne popuni sve do vrha.
Tortu ostaviti preko noći da se dobro stisne, pa sutradan ukrasiti šlagom.
Coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar