PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 19. veljače 2016.

FERERRO ROLADA

Sastojci 5 jaja
100 g šećera
30 g glatkog brašna Podravka
30 g kakao praha Dolcela
1 žličica praška za pecivo Dolcela

Sastojci Za Kremu
250 g mascarponea ili krem sira po izboru
250 g Lino lade Nougat
150 g prženih lješnjaka
Sastojci Za Glazuru
100 g tamne čokolade
80 g maslaca
par kapi ulja
Sastojci Za Ukrašavanje
prženi lješnjaci
Dolcela čokoladne krispi kuglice
Priprema Biskvita
1. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.

2. Tepsiju od pećnice obložite papirom za pečenje. Papir dodatno premažite s malo maslaca ili margarina kako biste kasnije lakše odvojili biskvit.

3. Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, nemojte ga premiksati kako biste ga kasnije lakše umiješali u smjesu žumanjaka.

4. Žumanjke sa šećerom izmiksajte dok ne pobijele, zatim im dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, kratko izmiksajte. Bjelanjke špatulom laganim kružnim pokretima umiješajte u smjesu žumanjaka.


5. Smjesu izlijte u tepsiju, lagano poravnajte i stavite u pećnicu da se peče oko 12 minuta, najbolje da nakon 12 minute provjerite s čačkalicom, ako izađe suha gotova je.

6. Jednu veću krpu navlažite s hladnom vodom, stavite ju na stol, roladu odvojite od masnog papira, prenesite ju na mokru krpu, zarolajte i ostavite da se rolada ohladi u krpi.
Priprema Kreme
1. Iskoristite još zagrijanu pećnicu. Manju tepsiju obložite papirom za pečenje, stavite u nju lješnjake, stavite u pećnicu I pecite lješnjake oko 10-15 minuta. Povremeno otvorite pećnicu i promiješajte lješnjake kuhačom. Pečene lješnjake premjestite u suhu krpu, dobro zatvorite krpu jednom rukom, dok drugom krpom ‘trljate ili gužvate’ krpu kako biste sa lješnjaka skinuli kožicu. Odmotajte krpu I pokupite oguljene lješnjake. Usitnite ih u blenderu.

2. Sve sastojke za kremu izmiksajte mikserom.
Slaganje I Ukrašavanje

1. Ohlađenu roladu odmotajte iz krpe, premažite ju s kremom, ne brinite nema previše kreme, kasnije će biti sočna, fina I taman. Zarolajte roladu.

2. Ja sam svoju ukrasila čokoladnom glazurom koju sam pripremila tako da sam na pari otopila čokoladu I maslac s par kapi ulja.
domaćica | gastro blog http://domacica.com.h

Nema komentara:

Objavi komentar