Sastojci
5 bjelanjaka
5 žlica šećera ( 7 dag )
4 žlice brašna ( 4 dag)
5 žlica grubo mljevenih lješnjaka ( prethodno pečeni i oguljeni)
5 dag otopljenog margarina
1/2 praška za pecivo
i još 1,5 dcl cedevite za natopiti biskvit
KREMA
5 dcl mlijeka
5 žumanjaka
1 puding od vanilije ( ili 3 žlice gustina)
15 dag šećera
1 vrećica želatine
5 dcl slatkog vrhnja
1 kremfix ili šlagfix
I JOŠ
5 dag mliječne čokolade
5 dag mljevenih lješnjaka (pečenih i oguljenih)
oko 3 dag bijele čokolade
Priprema
1.
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
2.
Dodati šećer, pa još dobro umutiti, a onda dodavati ostale sastojke uz lagano miksanje.
3.
Smjesu izliti u pripremljemi kalup (26 ) i peći na 180c oko 15 min.-20 min.
4.
Pečeni biskvit natopiti pripremljenom cedevitom, a može i mlakim mlijekom.
5.
Za kremu odvojiti par žlica mlijeka da se umute žumanjci i puding i da se dobije fina smjesa.
6.
Ostatak mlijeka staviti da kuha skupa sa šećerom pa kad provre skuhati kremu uz stalno mješanje.
7.
U kremu dodati želatinu pripremljenu prema uputi, pa je podjeliti na dva djela.
8.
U jedan dio vruće kreme dodati mliječnu čokoladu ( ja sam stavila iz Lidla sa lješnjacima ) i lješnjake.
9.
U drugi dio ohlađene kreme sam dodala sitno nasjekanu bijelu čokoladu.
10.
Umutiti slatko vrhnje uz dodatak kremifksa pa ga dodati pola u jedan dio ohlađene kreme, pola u drugi.
11.
Premazati biskvit tamnom pa svijetlom kremom i dobro ohladiti.Ukrasiti po želji.
Posluživanje
Zaboravila sam napomenuti da je torta malo slađa, pa tko ne voli slobodno može smajiti šećer u kremi :)
www.coolinarika.com
Autor: jakica
Nema komentara:
Objavi komentar