utorak, 5. srpnja 2016.
TORTA S ČOKOLADOM, NARANČOM I NUTELLA KREMOM
Sastojci
Biskvit
375g naranče (s korom)
6 jaja
1 žlićica praška za pecivo
1/2 žlićice sode bikarbone
280g poprženih mljevenih badema
250g šećera
1 kesica rum šećera (ili vanilin šećer i kap ruma)
1 kesica (55g) dolcela premium pudinga
1 žlica maslinovog ulja
2 žlice nutelle
Krema
300ml mlijeka
4 žlice brašna
125g omekšalog maslaca
80g šećera u prahu (može i manje)
1 jaje
200g nutelle (ili 4 veeelike žlice nutelle ;))
kap ruma (ako želite)
Ganache
200ml vrhnja za šlag
1 žlica meda
25g maslaca sobne temperature
200g tamne čokolade
žlica konjaka
Priprema
1.
Pišem redom kojim sam ja radila
2.
Najprije skuhat naranče (to vam bude ili 1 velika ili 2 manje).
Stavit ih u hladnu vodu, kad voda uzavre kuhat poklopljeno nekih sat vremena izlit vodu, ulit opet hladnu vodu i kuhat još 1 sat, povremeno pogledajte možda ćete moram nadolit malo vode, jer ishlapi.
Kuhane naranče izvadit iz vode nasjeckat i ohladit (izvadit koštice) i samljet u multi praktiku.
- Popržit bademe (ili na tavi ili u pećnici) i fino, sitno ih sameljite.
- Zagrijat pećnicu na 180°C
- Okrugli kalup promjera 24cm obložit masnim papirom i stranice namazat maslacem.
-Jaja odvojit i ulupat bjelanjke u snijeg
-Izmiksane naranče prebacit u posudu i dodat sve ostale sastoje (žumanjke (jedno po jedno), šećer, bademe, puding, prašak za pecivo (to prosijte) sodu bikarbonu, nutellu i dobro izmiješat i dodat snijeg od bjelanjaka.
- Prebacit u kalup i pecite 1 sat. (nakon 45minuta provjerite, možda ćete morat stavit papir za pečenje preko biskvita da ne izgori, ja sam pokrila nakon 45min i pekla 1 sat (sve ukupno) i bila je savršena :)
- Pečeni biskvit OHLADITE u kalupu !!!
3.
Dok se biskvit peče i hladi skuhajte kremu.
-Pomiješajte brašno s malo mlijeka i jajem, a ostatak mljeka i šećer zagrijte do vrenja.
Kad uzavre dodajte smjesu mlijeka, brašna i jaja i uz stalno miješanje kuhajte dok ne provre.
Kremu ohladit.
Izmiksajte maslac i nutellu i dodajte hladnoj kremoj, sve lijepo izmiksajte.
4.
Biskvit izvadite iz kalupa i prerezat ga, stavite biskvit na tacnu i oko njega obruč za torte...na biskvit namažite pola kreme, poklopite drugim djelom bisvita i namazat ostatak kreme.
Ostavit da se dobro stegne i ohladi.
5.
Kad je torta stegnuta izvadit je iz kalupa i pripremit ganache.
6.
Ganache:
Čokoladu nasjeckat što sitnije.
Vrhnje s medom zagrijat do vrenja i prelit po čokoladi, dodat na kocke nasjeckan maslac, promiješat da se sve dobro sjedini i ostavite nekih 15-20min i prelit tortu.
7.
Ja sam tortu ostavila par sati prije posluživanja da se ganache dobro stegne.
I UŽIVAJTE !!! ♥
Posluživanje
Original recept od renci11 za biskvit i original recept za kremu.
Recnci11 hvala puno što si mi dala zeleno svjetlo da napišem recept :)))))
izvor:http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar