petak, 8. srpnja 2016.
LISNATE KIFLICE! JOS JEDNE KIFLE IZ MOJE KUHINJE...MALO PROMENJEN NACIN MESENJA, SASTOJCI UGLAVNOM STANDARDNI, A KIFLICE SU MEKANE KAO PENA.
Sastojci
40 g svezeg kvasca
250 ml mleka
1 kasicica secera
200 ml ulja
250 ml jogurta
2 kasicice soli
800 g mekog brasna tip 400
125 g margarina
nadev
po zelji sir, kackavalj, pizza
premaz
1 jaje
malo ulja
Priprema
1.
U mlako mleko staviti secer, 2 kasike brasna i izmrvljen kvasac i ostaviti 10 mnuta da nadodje.
2.
Brasno pomesati sa solju, uljem, jogurtom sobne temperature i dodati nadosli kvasac.
Najbolje je da prvo stavite pola kolicine brasna, kvasac i malo varjacom izlupati testo.
Polako dodajuci brasno mesite testo rukama dok ne dobijete testo koje se ne lepi za ruke.
Ostaviti ga 15 minuta prekriveno da malo kisne.
3.
Nadoslo testro podeliti na 6 loptica, malo ih na pobrasnjenoj podlozi premesiti i ostaviti jos 15 minuta.
4.
Svaku lopticu testa rastanjiti u krug i zrakasto je zaseci na 8 delova, sredina treba da ostane cela.
5.
Na sredinu tako pripremljenog kruga narendati zamrznuti margarin.
6.
Margarin unakrst preklopiti zasecenim testom.
7.
Dobicete lopticu koju ne smete pritiskati niti dodatno sabijati. Tako pripremljene loptice ostaviti jos 15 minuta da narastu.
8.
Svaku lopticu rastanjiti u krug, iseci na 8 trouglova, staviti nadev po zelji na siri deo i saviti u kiflu sa sto vise namotaja.
9.
Kad sve kifle smotate, ukljuciti rernu na 250 stepeni, premazati kiflice jajetom umucenim s malo ulja i peci ih u zagrejanoj rerni do rumeno zute boje.
10.
Kiflice ce se prilikom pecenja razlistati i otvoriti po vrhu, ali je to normalno i ne kvari im ukus.
Posluživanje
Pecene i prohladjene kifle mozete zamrznuti i po potrebi koristi.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar