PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 10. siječnja 2016.

KREMISIMO KOLAČ

Svetle kore:

6 belanaca
6 kašika šećera
5 kašika kokosa
4 kašike brašna
1/2 praška za pecivo ( 5 gr )
Tamne kore:

6 belanaca
6 kašika šećera
5 kašika mlevenih oraha
3 kašike brašna
1 kašika kakaoa
1/2 praška za pecivo ( 5 gr ) Krem:

12 žumanaca
10 kašika šećera
3 kašike mleka
250 gr putera
Glazura

100 gr čokolade
100 ml slatke pavlake

Priprema:

Ulupati belanca pa postepeno dodavati šećer i nastaviti mućenje dok se ne dobije jaka pena.

Zatim dodati brašno, kokos i prašak za pecivo pa sjediniti lopaticom.

Istresti u obložen pleh 20 x 30 cm i u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.

Isti postupak je i za koru sa orasima, takodje peći na 180 stepeni 15 minuta.

Ulupati žumanca sa šećerom da pobele pa dodati mleko i sjediniti.

Staviti da se kuva na paru ( šerpa na šerpu sa vodom koja ključa )

Kuvati 15 – 20  minuta pa skloniti sa vatre i ostaviti da se skroz ohladi.

Staviti u frićider pola sata pa za to vreme ulupati puter penasto pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.

Ohladjene kore preseći na pola, da se dobiju od kokos kore i kore sa orasima po dve manje.

Naneti na tamnu koru deo krema, pa svetlu koru, pa deo krema, pa opet svetlu koru i deo krema i poklopiti sa tamnom korom.

Ako vam ostane krema premažite odgore sa ostatkom.

Staviti na vatru slatku pavlaku i kada skoro provri skloniti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi pa kad se malo prohladi prleiti preko kolača i ostaviti da se stegne.

Kolač staviti u frižider da odstoji nekoliko sati pa se može poslužiti.

Prijatno. brzikolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar