PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 10. siječnja 2016.

ČOKOLADNI ROLAT

Jednostavan recept za čokoladnu roladu.brzo se sprema i nema puno sastojaka a izuzetno sočna i ukusna.kolač koji je super za sve sezone i prigode,gotov za manje od sat vremena.djeci je jako,jako omiljen i preporuka s moje stane da je idealna za rođendane.
Sastojci:

8 osoba

za biskvit potrebno je:
5 jaja srednje veličine
7 žlica šećera u prahu
6 žlica pšeničnog glatkog brašna Podravka (za izradu tijesta)
5 žica ulja
5 žlica mlijeka
na vrh noža praška za pecivo
3 žlice kakao praha ili čokolade u prahu

za čokoladnu kremu potrebno je:
250ml. vrhnja za šlag
1 vanilin šećer Dolcela
3 mliječne čokolade

Priprema:

pjenasto umutite sastojke za biskvitno tijesto.
pleh obložite papirom za pečenje i lagano ulijte biskvit,nožem razvucite i poravnajte površinu.

biskvitnu koru pecite 10-15 minuta na temperaturi od 190 C.savijte koru zajedno s papirom za pečenje u vlažnu kuhinjsku krpu i prohladite.

odmotajte i roladu napunite s čokoladnom kremom.spremite kremu na način da umutite vrhnje sa vanilin šećerom u prahu,zagrijavajte na pari,dodajte izlomljenu čokoladu,neka proključa ,toplom kremom nadjenite roladu i umotajte.

dobro ohladite i uživajte drugi dan.
Posluživanje:

ukrasite cijelu roladu s kremom i pospite s rendanom bijelom čokoladom.

poslužite uz topli kapučino.

izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar