
Sastojci:
8 osoba
za biskvit potrebno je:
5 jaja srednje veličine
7 žlica šećera u prahu
6 žlica pšeničnog glatkog brašna Podravka (za izradu tijesta)
5 žica ulja
5 žlica mlijeka
na vrh noža praška za pecivo
3 žlice kakao praha ili čokolade u prahu
za čokoladnu kremu potrebno je:
250ml. vrhnja za šlag
1 vanilin šećer Dolcela
3 mliječne čokolade
Priprema:
pjenasto umutite sastojke za biskvitno tijesto.
pleh obložite papirom za pečenje i lagano ulijte biskvit,nožem razvucite i poravnajte površinu.
biskvitnu koru pecite 10-15 minuta na temperaturi od 190 C.savijte koru zajedno s papirom za pečenje u vlažnu kuhinjsku krpu i prohladite.
odmotajte i roladu napunite s čokoladnom kremom.spremite kremu na način da umutite vrhnje sa vanilin šećerom u prahu,zagrijavajte na pari,dodajte izlomljenu čokoladu,neka proključa ,toplom kremom nadjenite roladu i umotajte.
dobro ohladite i uživajte drugi dan.
Posluživanje:
ukrasite cijelu roladu s kremom i pospite s rendanom bijelom čokoladom.
poslužite uz topli kapučino.
izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar